Tarhonya met kalkoenpoot

tarhonya_kalkoenpoot (3K)
voor 2 personen
  • 350 g tarhonya
  • vegeta
  • paprikapoeder (uiteraard Hongaarse)
  • zwarte peper
  • 100 g gerookte spek
  • 150 g bospeen
  • 100 g doperwten
  • 2 uien
  • 1 dl olie
  • 2 kalkoen poten
  • 2 groene paprika’s
  • 2 tomaten
  • peterselie

De gerookte spek uitbakken, uien gesnipperd meebakken.
Als de uien glazig zijn naar eigen smaak vegeta, paprikapoeder en zwarte peper toevoegen.
De gewassen bospeen en erwten en de gesneden paprika en tomaten toevoegen.
In een andere pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin de tarhonya bakken tot deze goudbruin van kleur is geworden.
Vervolgens de groenten hier aan toevoegen en de met vegeta ingesmeerde kalkoenpootjes erbij.
Voeg zoveel water toe dat alles net onder staat en laat het geheel lekker sudderen!
Bij het opdienen een beetje peterselie toevoegen voor de frisse smaak en de mooie decoratie.

Bron: Lekkers Uit Hongarije

Terug