Gewokte tandoorikip met aubergine en munt

tandoorikip_aubergine (2K)

  • 350 g witte rijst
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 300 g gesneden prei
  • 1 zak (420 g) Conimex Roerbaksaus Kip Tandoori
  • 2 eetl. grofgehakte munt en een paar kleine blaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de aubergine in plakken en de plakken in vieren.
Leg de tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan.
Ontvel, halveer en ontpit ze.
Snijd ze in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de kipreepjes 4 minuten.
Voeg de aubergine en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.
Voeg de roerbaksaus toe en verwarm alles 3 minuten.
Schep de gehakte munt erdoor.
Verdeel de rijst en de tandoorikip over 4 diepe borden en strooi de reepjes tomaat en de muntblaadjes erover.

Op tafel
Geef er gebakken uitjes en de zoetige sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Munt kan worden vervangen door peterselie of koriander.

Bron: Conimex

Terug