Tandoori kipkoekjes met sugarsnaps en maïs

tandoori_kipkoekjes (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 500 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 pakje Conimex Mix voor Kip Tandoori
  • wokolie
  • 6 eetl. fijngehakte koriander
  • 300 g sugarsnaps
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd de kip in grove stukken.
Pel en snijd de ui in 6 stukken.
Maal de kip met de ui in de keukenmachine of met de staafmixer fijn tot gehakt.
Laat de maïs uitlekken.
Voeg de marinademix (uit het pakje), 2 eetlepels olie, de helft van de koriander toe aan het gehakt en meng goed.
Vorm met natte handen platte koekjes van het gehakt.
Haal de sugarsnaps af.
Verhit een grote koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de koekjes aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 5 minuten.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de sugarsnaps 3 minuten.
Voeg de sausmix (uit het pakje), de kokosmelk en de maïs toe en laat het geheel nog ca. 4 minuten zachtjes koken.
Verdeel de rijst over 4 borden, leg de Tandoori kipkoekjes ernaast en schep de saus met sugarsnaps en maïs erover.
Strooi de rest van de koriander erover.

Lekker anders kan ook

Vervang de kipfilet door visfilet of mager gehakt. Ook lekker met een teentje knoflook en 1 theelepel sambal door het gehakt.

Op tafel

Geef er als smaakmaker kroepoek cassave bij.

Bron: Conimex

Terug