Tajine met parelhoen, rijkelijk gevuld

tajine_parelhoen (3K)

voor 2 personen

  • 1 parelhoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g witte kool
  • 3 wortelen
  • 1 rode ajuin
  • 20 tal champignons
  • 100 g koolrabi
  • 100 g rode, groene, gele paprika
  • 30 g rozijnen en krenten
  • 1 pijl witlof
  • 1appel
  • 1 eetl. pesto rosso
  • tabasco
  • tajine kruiden
  • komijn
  • chilipoeder
  • 1 flesje la guillotine
  • boter

Witte kool grof snijden.
Knoflook in fijne ringen snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Rode ajuin halveren en in stukjes snijden.
Koolrabi in blokjes snijden.
Paprika in grove stukjes snijden.
Witlof grof snijden.
Appel in blokjes snijden.
Parelhoen insmeren zowel binnen als buiten kant met de pesto evenzeer kruiden.
Bak deze even goudbruin aan in boter.
Laat even afkoelen, vul deze met een deel van de ingrediënten goed vullen en aanduwen.
De groenten goed mengen en evenzeer goed kruiden.
Leg de parelhoen in de verwarmde tajine en verdeel de groenten erover.
Zeker niet vergeten het bier erover te gieten.
Laat dit onder gesloten deksel op het laagste pitje garen.
Af en toe bedruipen met de jus.
Serveer zeer warm met vers gebakken broodjes en de opgewokte groenten die evenzeer gebruikt werden in de tajine.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug