Tajine met kippenfilets pittig gekruid

tajine_kippenfilets (10K)

  • 700 g kippenfilets
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ajuin
  • 2 tomaten
  • 2 pijlen witloof
  • ½ venkel
  • 1 flesje kriek Lindeman
  • paprikapoeder
  • komijn
  • mespuntje chilipoeder
  • tajinekruiden
  • boter

Kippenfilets even aanbakken in een beetje boter.
Ajuin in blokjes snijden.
Witloof in ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Knoflook door de lookperser doen.
Deze ingrediënten in de opgewarmde tajine, kruid naar smaak voeg de kriek toe en de tomaten in blokjes gesneden.
Laat dit alles op een heel klein vuur zachtjes sudderen.
Serveer zeer warm met rijst.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij