Tajine met kippenboutjes in rode wijn met een waaier van paddenstoelen

tajine_kippenboutjes (5K)

voor 2 personen

  • 6 kippenboutjes
  • mespuntje pilipili
  • olijfolie
  • 1 koffiel. kipkruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 koffiel. mosterzaad
  • 1 koffiel. gemberpoeder
  • 4 teentjes look
  • 1 rode ajuin
  • 50 g shiitake
  • 50 g rijstrozwam
  • 50 g eekhoorntjesbrood
  • 50 g nameko
  • 3 aardappelen in 4 gesneden met schil
  • 15 cl rode wijn naar keuze

Marineer de kippenboutjes in olijfolie gekruid met pilipili, laurier, mosterdzaad, gemberpoeder, look fijn gesneden en kipkruiden.
Laat een 4 uur marineren, bak de boutjes even krokant aan in een beetje marinade.
Tajine op een klein vuur opzetten de boutjes en fijn gesneden ui toevoegen evenzeer de wijn en aardappelen.
Laat op een zacht vuur stoven +/- 120 minuten.
De laatste 30 minuten de waaier van paddenstoelen toevoegen.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug