Tajine van kip, wortel en gedroogde dadels

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 eetl. olijfolie
  • 8 kipkarbonades
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 500 g wortelen
  • 200 g gedroogde dadels zonder pit
  • sap van 1 citroen
  • 1 bos koriander of (blad)
  • peterselie
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • zout & peper

Pel en snipper de knoflook en ui.
Verhit de olie in de tajine en bak de kip om en om aan.
Voeg de ui, knoflook, zout, peper, kaneelstokjes en specerijen toe en bak ca. 2 minuten.
Blus af met ¾ l water, doe het deksel op de tajine en laat de kip ca. 30 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Maak intussen de wortels schoon en snijd ze in stukken.
Voeg de wortel, dadels en citroensap toe aan de kip en laat het gerecht nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug