Tajine met kip met krieltjes en groenten

tajine_kip_krieltjes_groenten (3K)

  • 4 kippenfilets
  • 4 wortelen
  • 4 sjalotjes
  • 8 champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 15 tal krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 33 cl Trappistes Rochefort
  • kippenmixkruiden
  • sweet chili
  • olijfolie

Wortelen in grove blokjes snijden.
Sjalotjes in tweeën snijden.
Champignons in tweeën snijden.
Krieltjes in schil wassen en in de helft snijden.
Knoflook in fijne ringen snijden.
Lente-uitjes grof snijden.
Bak de kippenfilets goed gekruid aan in olijfolie.
Doe een beetje olijfolie in de tajine en warm deze op op een laag vuur.
Voeg de knoflook, sjalot, wortelen en krieltjes toe en kruid evenzeer goed af.
Vervolgens de kippenfilets erop leggen samen met de champignons en voeg de trappist toe.
Zet het deksel op de tajine.
Laat op een lage temperatuur zachtjes sudderen, de laatste tien minuten de lente-uitjes toevoegen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug