Tajine met kip, groente en kikkererwten

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 2 worteltjes
  • 2 tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. olijfolie
  • ⅓ bouillontablet
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 150 g gare kikkererwten (1 klein blikje)

Maak de groente schoon.
Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg alle groente toe met ca. 1½ dl water.
Verkruimel het bouillontablet er boven en voeg de specerijen toe.
Stoof het gerecht afgedekt 15 minuten.
Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.

Menusuggestie
Lekker met couscous.

Bron: Voedingscentrum

Terug