Tajine met kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden

tajine_kip_ajuin_kruiden (3K)

  • 4 kippenbouten
  • 250 gr spekblokjes
  • 2 ajuinen
  • 4 sjalotjes
  • 6 tal goudajuintjes
  • 6 teentjes knoflook
  • gember
  • basilicum
  • currypoeder
  • mosterdzaad
  • fleur de sel
  • enkele kruidnagels
  • rose bessen (peper)
  • jeneverbessen
  • tabasco
  • boter
  • olijfolie
  • 10 cl oude graanjenever

Kippenbouten even aanbakken en evenzeer de spekblokjes in een beetje boter en olijfolie.
Ajuinen grof snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Knoflook fijn snijden.
Goudajuintjes heel laten.
Dit alles in de tajine doen samen met de kippenbouten en de kruiden, niet de jenever vergeten.
Deksel op de tajine en laat het nu maar rustig sudderen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug