Tajine met kip, citroen en olijven

  • 1½ kg kip, in stukken gesneden
  • 2 kippenlevers
  • 1 theel. zeezout
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 kleine bundel koriander
  • 1 grote ajuin, gepeld en geraspt
  • de pel van 2 opgelegde citroenen, gespoeld en in reepjes gesneden
  • 1 theel. gemalen gember
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • een halve theel. saffraan
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. boter

Daags voor het koken:
Meng het zout met de knoflook en wrijf de kip in met dit mengsel.
Spoel het daarna af.
Meng de gember, het citroenvlees en olie.
Wrijf het over de kip, dek af en laat dit een nacht in de koelkast marineren.

Koken:
Plaats de kip, de levers, de ajuinen, saffraan en koriander in een pot en bedek met water.
Breng aan de kook en laat een uur sudderen.
Verwijder de levers en pureer ze vooraleer je ze terug aan de saus toevoegt.

Bron: Gentse Waterzooi

Terug