Tajine met kalkoen en sinaasappel

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke wortel
  • 1 courgette
  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 theel. kerriepoeder
  • kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 2 dl kippenbouillon
  • kruidnagel

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, weinig zout, de kerrie en kaneel.
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
Doe alles in een tagine of braadpan en meng er de bouillon door.
Voeg de kruidnagel toe.
Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
Verwarm de aardewerken tajine eerst op laag vuur.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood of couscous.

Bron: Voedingscentrum

Terug