Tajine met eendenbouten

tajine_eendenbouten (3K)

voor 2 personen

  • 2 eendenbouten
  • 100 g sojascheuten
  • 100 g bamboescheuten
  • 2 sjalotjes
  • 4 minitomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g verse ananas
  • 150 g halfgare wilde rijst
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • gemalen peper
  • citroengras gemalen
  • mespuntje pilipili
  • boter
  • 10 cl witte wijn

Eendenbouten even aanbakken in boter en kruiden.
Tajine goed opwarmen met een beetje zonnebloemolie.
Zet het vuur op de laagste stand, leg de eendenbouten erin evenzeer de sjalotjes in schijfjes gesneden en look fijn gesneden.
Kruiden en wijn toevoegen.
Laat ± 100 minuten de tajine zijn werk doen, voeg als laaste de sojascheuten, bamboescheuten, ananas, tomaatjes en rijst toe.
Serveer dit gerecht zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug