Tajine met kip

tajine (4K)

  • 4 kippenvleugeltjes
  • 4 kippenbouten
  • 8 eetl. gesnipperde ui
  • 4 citroenen in schijfjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 theel. gemalen koriander
  • 2 theel. geplette zwarte peperbollen
  • 2 theel. komijnzaadjes
  • 1 theel. saffraandraadjes
  • 1 theel. zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. gesnipperde knoflook
  • 2 eetl. poedersuiker
  • ⅓ l water

Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een vijzel (hak- of koffiemolen).
Wrijf de kipstukken in met olijfolie.
Haal ze door het kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.
Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.
Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door wat zout en verdeel ze over de schotel.
Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 minuten om en laat de andere zijde nog 7 minuten bakken.
Blus met water en citroensap.
Zet het deksel op de schotel en laat 45 minuten stoven op een zacht vuur.

Tip
Serveer met rijst, griesmeel of gebakken aardappelen.

Bron: KIP lekker

Terug