Groene tagliatelle met Hollandse asperges, kip en citroen

  • 250 g kipfilet
  • 500 g Hollandse asperges
  • 50 g roomboter
 
  • 400 g groene tagliatelle
  • 1 citroen, biologisch of onder de kraan schoongeboend
  • 30 g Parmigiano Reggianokaas

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Schil de asperges goed en snijd ze in stukjes va een centimeter of 4; houd de kopjes apart.
Kook de aspergestukjes 5 minuten in water met zout en voeg er dan de aspergekoppen en tagliatelle aan toe; kook die nogal al dente.
Roerbak de kip kort in de boter tot de rauwe kleur net aan weg is.
Bestrooi met zout.
Bewaar wat kookwater, giet de pasta en asperges af en meng met de kip.
Meng op laag vuur 2 minuten en houd vochtig met kookwater.
Rasp er wat citroenschil over en breng op smaak met de kaas.

Bron: Onno Kleyn

Terug