Tabasco kip

  • maiskip van ca. 1½ kg
  • rum
  • Tabasco
  • Crosse & Blackwell Worcestershire saus
  • 6 eetl. olie
  • 1 blik ananas
  • peper
  • zout

Snijd een kip van ca. 1½ kg in 8 stukken.
Bestrooi het vlees met zout, peper.
Verhit 6 eeflepels olie in een hapjespan en laat hierin het vlees bruin worden.
Laat de kip met het deksel op de pan + 20 minuten op laag vuur staan.
Besprenkel de kip vervolgens met rum en Tabasco (1 glaasje rum, 10 druppels Tabasco), laat dit warm worden en flambeer het vlees.
Doe de kip in een schaal ananassap.
Roer hier Worcestershire saus doorheen.
Laat de saus inkoken en voeg naar smaak wat cayennepeper toe.
Schep de saus over de kip en garneren met de ananas.

Bron: Tabasco

Terug