Kiptaartjes

kiptaartjes (2K)

  • 4 taartbodempjes
  • gaar kippenvlees (van een kip die u eerder voor de soep gebruikte)
  • 50 g rijst
  • 1 takje selder
  • ½ venkelknol
  • ½ paprika
  • pittige mayonaise met citroen
  • fijngehakte tuinkruiden
  • zout, peper, paprikapoeder
  • zwarte olijven en wat slablaadjes

Kook de rijst gaar in kokend gezouten water.
Laat uitlekken, spoel en laat afkoelen.
Snij het koude, gare kippenvlees in stukjes.
Snij schoongemaakte selder, venkel en paprika in kleine blokjes en meng ze met het kippenvlees, de rijst en de mayonaise.
Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout en bestrooi met tuinkruiden.
Leg een slablaadje in het deegbodempje en schep daarop het kipslaatje.
Garneer met plakjes olijf.

Bron: KIP lekker

Terug