Sweet & Sour kipnoedels met prei en kerstomaatjes

kipnoedels2 (1K)

  • 1 zak woknoedels
  • 400 g kipfilet
  • 200 g kerstomaatjes
  • wokolie
  • 400 g preiringen
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Was en halveer eventueel de tomaatjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Voeg de preiringen toe en wok deze 3 minuten mee.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Voeg de noedels en de kerstomaatjes toe, schep alles met 2 spatels door elkaar en wok nog 1 minuut.
Schep de noedels in 4 grote kommen en bestrooi met wat bieslook.

Op tafel
Geef er voor een extra pittig accent sambal badjak bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipfilet door vleesreepjes.
Wok de vleesreepjes maar 3 minuten!
De kerstomaatjes kunnen worden vervangen door kleine stukjes paprika.
Meng eventueel de bieslook met gbakken uitjes voor een knapperige touch.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade.

Bron: Conimex

Terug