Sweet & Sour kip met rode ui, bleekselderij en rijst

sweet_sour_kip_rode_ui (6K)

  • 400 g pandanrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 g bleekselderij
  • 4 tomaten
  • wokolie
  • 300 g kipreepjes
  • 8 - 10 eetl. Conimex Woksaus Sweet & Sour
  • 3 eetl. grofgehakte koriander of peterselie

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Pel en hak ondertussen de knoflook en de ui fijn.
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de tomaten elk in 8 partjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de kip 3 minuten.
Voeg de bleekselderij en ui toe en wok 4 minuten.
Voeg de knoflook en de tomaat toe en wok 1 minuut.
Voeg de rijst en de Conimex Woksaus Sweet & Sour toe en wok nog 2 minuten.
Schep de helft van de koriander of peterselie door het gerecht, verdeel over 4 borden of kommen en strooi de rest van de kruiden erover.

Vervang de bleekselderij door groene asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af.
Snijd grote dikke asperges eerst in schuine plakjes en kleintjes elk in drieën.

Bron: Conimex

Terug