Sweet Chili kipnoedels met paprika

kipnoedels (1K)

  • 3 paprika s
  • 2 preien
  • 300 g kipfiletblokjes
  • ketjap asin
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • 1 blikje ca. 200 g ananasstukjes
  • Sweet Chilisaus
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en halveer de paprika s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Was en snijd de prei in ringen.
Laat de ananasstukjes goed uitlekken, snijd ze eventueel wat kleiner.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, paprika en preiringen 10 minuten.
Schep de afgekoelde noedels en de ananas erdoor en wok nog 3 minuten.
Voeg dan sweet chili saus naar smaak (ca. 6 eetlepels) en 2 eetlepels ketjap asin toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de sweet chili kipnoedels met paprika in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet kroepoek naturel en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Neem in plaats van paprika en prei ook eens paksoi, lente-uitjes en kerstomaatjes.
Het is dan handig om de tomaatjes even te halveren.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Aziatische vla-flip toe.

Bron: Conimex

Terug