Sweet Chili kipkluifjes met kerstomaatjes

sweet_chili_kipkluifjes (3K)

  • wokolie
  • 300 g kipkluifjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 100 g taugé
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 1 zakje Conimex White Long Grain Wok Rijst

Verhit een kleine koekenpan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de kipkluifjes 20 - 25 minuten.
Halveer ondertussen de kerstomaatjes.
Snijd de kropsla in fijne reepjes en meng met ¾ van de taugé.
Roer een dressing van het citroensap, 1 eetlepel van de Conimex Woksaus Sweet Chili en 1 eetlepel wokolie.
Verhit een wok, voeg 1 eetlepel wokolie toe en roerbak de rijst met de rest van de taugé 3 minuten.
Voeg 2 eetlepels van de Conimex Woksaus Sweet Chili toe en warm goed door.
Wok de tomaatjes op het laatst 1 minuut mee met de kipkluifjes.
Voeg de rest van de woksaus toe en warm goed door.
Meng de taugésalade met de dressing.
Verdeel de Sweet Chili kipkluifjes en de gewokte rijst
over 2 grote borden en schep er een bergje van de taugésalade naast.

Op tafel

Geef er s;slekker knapperige smaakmaker kroepoek cassave bij.

Lekker anders kan ook

Gebruik in stukken gesneden kipfilet in plaats van kipkluifjes, roerbak deze 8 minuten.
Ook lekker om stukjes lente-ui mee te bakken met de kerstomaatjes.

Bron: Conimex

Terug