Surprise van gevuld gehakt met frisse groenten

surprise_gehakt_groenten (3K)

voor 2 personen

  • 2 mooie roosjes bloemkool
  • 2 mooie roosjes brocolli
  • 2 snoeptomaatjes
  • 1 rode ajuin
  • 10 cl tomatencoulis met basilicum
  • oregano
  • 500 g kippengehakt
  • 1 eitje vers van de pers
  • 1 eetl mosterd
  • chapelure
  • kipkruiden
  • 4 aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • een handvol fijn gesnipperde bieslook
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • boter
  • sprietjes bieslook
  • viola cornuta (eetbare viooltjes)

Steam de brocolli en bloemkool beetgaar kruiden met peper en zout.
Tomaatjes op het laaste moment even mee steamen.
Rode ajuin fijn snipperen in een beetje boter en de tomatencoulis toevoegen deze een beetje kruiden met oregano.
Gehakt mengen met het eike, chapelure, mosterd en kipkruiden.
Aardappelen in stukken snijden gaar koken en afgieten.
Pureer en kruid naar smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
Sjalotjes zeer fijn snijden deze mengen onder de puree samen met de bieslook en een scheutje olijfolie.
Maak twee mooie balletjes van het gehakt en duw deze plat, verdeel de puree op het gehakt.
Vouw voorzichtig dicht en rol opnieuw op (voorzichtig de puree mag niet door het gehakt komen).
Bak de gevulde gehakt ballen gaar.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug