Struisvogelfilet met drie pepers

struisvogelfilet (1K)
voor 5 personen
  • 4 struisvogelsteaks of -gebraad
  • 20 cl wildfond, gevogeltefond of bruine fond
  • 1 à 2 eetl. groene peperbolletjes op sap
  • 1 eetl. mosterd
  • scheutje Cognac
  • scheutje porto
  • 2 witloofstronkjes, in julienne gesneden
  • 250 g champignons naar keuze, gesneden
  • 100 g prinsessenboontjes, gekookt (4 min.) en koud gespoeld
  • 60 g sjalot, in fijne ringen gesneden
  • 100 g knolselderblokjes, gekookt (4 min.)
  • 100 g savooienkool, in julienne, gekookt (3 min.) en koud gespoeld
  • tijm
  • zwarte en witte peper uit de molen
  • zout

Kruid de struisvogelsteaks met zwarte en witte peper, tijm en zout.
Laat ze kleuren in gebruinde boter.
Haal ze uit de pan en houd opzij.
Doe naar smaak 1 à 2 eetlepels groene peper in de pan.
Blus met porto en Cognac.
Voeg de fond toe en laat even inkoken.
Werk de saus af met mosterd.
Gaar de steaks in een voorverwarmde oven van 180 °C volgens gewenste bakwijze.
Wok de groentjes in wat boter en kruid met peper en zout.
Serveren met aardappelkoekjes, kroketjes, gebakken aardappelen of puree.

Tips

Vervang de groene peper eventueel door dragon en een scheutje dragonazijn.
Werk indien gewenst af met wat room.
Liefhebbers kunnen ook nog wat roze bessen toevoegen.

Feestelijk gevogelte:
Voor een extra feestelijk resultaat: werk het gerecht af met een schijfje ganzenlever.

Bron: KIP lekker

Terug