Stoompakketjes van kip en gember

Stoompakketjes van kip en gember

  • 1 Chinese kool
  • 1 pakje jonge spinazie
  • 1 verse chilipeper
  • 1 duimdik stuk gember (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. mirin (Japanse kookwijn) of droge sherry
  • enkele druppels sesamolie
  • vijfkruidenpoeder
  • 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • arachideolie
  • peper & zout
    • voor de vulling
  • 400 g ijskoude kipfilet
  • 1 eiwit
  • ½ dl ijskoude room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimdik stuk gember
  • peper & zout

Maal alle ingrediënten voor de vulling fijn in een cutter.
Zet terug koud.
Haal de mooie buitenste bladeren van de kool en blancheer ze een minuutje om ze makkelijker te kunnen behandelen.
Verwijder de grootste nerven en maak pakketjes met de vulling.
Stoom in ongeveer 15 minuten gaar.
Strooi er wat fijngesnipperde chilipeper over.
Snijd de rest van de kool in grove stukken.
Verwarm de olie in een wok.
Roerbak de gember en look 1 minuut.
Voeg de kool toe, kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout en bak nog eens 2 minuten.
Blus met de mirin en de sojasaus.
Voeg dan pas de spinazie toe en haal na 1 minuut van het vuur.
Werk de groenten af met de geroosterde sesamzaadjes en de sesamolie.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug