Stoofpotje van kippenvleugeltjes met peterseliewortel en raapjes

stoofpotje_kippenvleugel (2K)

  • 20 kippenvleugeltjes
  • 250 g vastkokende aardappelen in grote stukken
  • 200 g peterselie wortel (loof en wortel)
  • 250 g gesneden diverse soorten raapjes
    (boterraapjes, witte raapjes …)
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • laurier
  • tijm
  • peper
  • zout

Breng 1½ liter water aan de kook, leg de kippenvleugeltjes erin en laat 3 à 4 minuten goed doorkoken.
eem alles uit de pan en giet het kookvocht weg.
Leg de vleugeltjes opnieuw in de kookpan, overgiet met 1 liter water, kruid met peper en zout en breng langzaam aan de kook.
Was de groenten en snijd ze klein.
Voeg ze samen met de tijm en de laurier toe en laat alles nog een 20 tal minuutjes sudderen op een laag vuur tot het vlees gaar is.
Ontvet eventueel en kruid naar smaak.

Recept van chef-kok Joeri Huybs van ‘Restaurant Vin Perdu’ in Oud-Turnhout
Gepubliceerd door: KIP lekker

Terug