Stoofpotje van tomaat, prei en kippenvleugels

stoofpotje_prei_kip (3K)

  • 20 kippenvleugeltjes
  • ½ kg tomaten
  • 4 preistengels
  • 50 g vers gehakte gemengde tuinkruiden
  • 2 lookteentjes
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 50 g boter
  • ⅛ l kippenbouillon

Laat de kippenvleugels aan alle kanten kleuren in de hete boter.
Voeg de schoongemaakte, gewassen en kleingesneden prei toe en laat een paar minuten meestoven.
Breng op smaak met peper, zout en geperste knoflook.
Overgiet met bouillon en laat onder deksel 15 minuten stoven.
Voeg vervolgens de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat nog 10 minuten stoven zonder deksel.
Bestrooi met tuinkruiden en serveer met gebakken krielaardappeltjes.

Bron: KIP lekker

Terug