Spiesje gefrituurde tandoorikip met kokos en kataïfi, pindasaus

spiesje_tandoorikip (2K)

  • 1 kippenfilet
  • 30 g tandoorikruiden
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g kataïfi
    (grieks engelenhaar, te koop in de oosterse winkel)
  • 150 g gepelde pinda’s
  • 1 eetl. arachideolie
  • 1 uitje
  • 1 teentje look
  • 1 pepertje, zaadjes verwijderd
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 eetl. honing

Snijd de kippenfilet in dunne reepjes en meng met de tandoorikruiden, haal door de eiwitten en paneer met geraspte kokos en gemalen kataïfi.
Frituur de spiesjes op 160 °C tot het mooi goudgeel kleurt.
Wok de pinda’s in hete olie, voeg het versnipperde uitje, de look en het pepertje toe.
Blus met de vissaus, de kokosmelk en voeg honing toe.
Laat kort koken en maal fijn in de foodprocessor of keukenrobot.

Bron: KIP lekker

Terug