Spies van kipfilets met parmaham, salie en rode ui

voor 2 personen

  • 1 kipfilet, ca 125 g
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 blaadjes verse salie
  • 1 rode ui
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 barbecue spiezen

Kip in 12 gelijke stukjes snijden en royaal bestrooien met peper.
Salie heel fijn snijden en kipstukjes erdoor wentelen.
Rode ui pellen en in 8 gelijke partjes snijden.
Met plakjes parmaham 8 stukjes kip omwikkelen.
Aan spiesen telkens stukje kip met ham, partje rode ui, stukje kip zonder ham, partje rode ui en stukje kip met ham rijgen.
Spiesen met olie insmeren en op rooster 10 cm onder de grill leggen.
Kip in ca 7 minuten goudbruin en gaar grillen, spiesen regelmatig draaien en eventueel nog bestrijken met olie.

Serveertip

Bijvoorbeeld met brocoli en pasta met tomatensaus.

Bron: Smulweb

Terug