Spicy 'kip' . . . met zoete appel

spicy_kip_appel (4K)

  • 75 g vega kipstuckjes
  • 1 kleine of 1 halve struik paksoi
  • 1 kleine appel of 1 halve appel
  • mix van 2 eetl. ketjap manis en 1 eetl. ketjap asin
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
 
  • 100 g rijst
  • 20 g cashewnoten
  • 20 g kiemen
  • gedroogd pepertje
  • olijfolie of boter
  • zout, peper

Kook de rijst in ruim water in 15 minuten gaar.
Snij de paksoi in stukken van zo'n 2 cm en was de gesneden paksoi in een vergiet onder de kraan.
Laat goed uitlekken.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin in 5 minuten de kipstuckjes knapperig bruin.
Snij ondertussen de ui in grove ringen en de knoflook en het pepertje fijn.
Voeg deze bij de kipstuckjes en laat samen 2 minuutjes op middelhoog vuur bakken.
Zet het vuur nu lager en voeg de paksoi toe.
Laat het geheel zo'n 5 minuten bakken onder af en toe roeren.
Snij ondertussen de appel in blokjes.
Zodra de rijst gaar is, giet je deze af en laat je deze even uitdampen.
Voeg nu de appel en de ketjapmix bij je kip-paksoi stoofje, roer even om en zet het vuur uit.
Maak je bord mooi op: duw je rijst in een koffiekop en draai deze om op je bord, til de koffiekop eraf zodat je een torentje rijst hebt staan.
Leg hier het kip-paksoi-appel stoofje bij en garneer met de cashewnootjes en kiemen.
Ga er maar eens even lekker voor zitten, sluit je ogen proef de heerlijke kipstuckjes en frisse appel.... mjam mjam!

Besparingstip
Laat de rijst tien minuten koken, zet het vuur dan uit en laat de rijst daarna nog tien minuten garen in het hete water.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug