Spicy kip

  • 1 flinke boerenkip
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. cayenne pepper
  • 1 eetl. zwarte peper
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 3 eetl. chiliflakes
  • 1 theel. tabasco
  • zout
  • 2 dl. santen
  • ca. 3 dl. kippenbouillon
  • olijfolie
  • boter

Meng alle droge ingrediënten met olijfolie en tabasco tot een smeuïg papje.
Wrijf hiervan ⅓ in de buikholte, ⅓ onder het borstvel.
Doe dat voorzichtig zodat het vel heel blijft.
Wrijf met de rest de poten en de kip rondom in, laat minstens 1 uur, op kamertemperatuur marineren.
Braad de kip in boter met een scheut olijfolie rondom bruin, blus af met santen en bouillon en laat de kip in ca. 1 uur gaar worden, voeg zonodig nog wat bouillon toe.
Neem de kip uit de pan, houd hem warm.
Roer alle aanbaksel in de pan goed los, laat even bruisen, zeef en laat zonodig wat inkoken.
Leg de kip terug in de saus en serveer met rijst en bijvoorbeeld ratatouille.

Terug