Spaghettitaart tetrazzini

Spaghettitaart tetrazinni

  • 400 g koude spaghetti of ander overgebleven pasta
  • 200 g koude, gebakken kip
  • 400 g groenten naar keuze zoals broccoli, rode paprika of andere restjes
  • 200 g kaas, geraspt
  • 1 ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de spaghetti, kip en groenten door elkaar in de ovenschaal en bestrooi met kaas.
Zet de spaghettischotel 15 minuten in de oven tot de schotel warm is en de kaas gegratineerd.

Opmerkingen
Achter het gerecht zit een bijzonder verhaal. Het is vernoemd naar de beroemde Italiaanse operazangeres Luisa Tetrazzini. Spaghetti, dus logisch dat dit een Italiaans recept is zou je denken? Fout. Begin 1900 verbleef Tetrazzini regelmatig en langdurig in Amerika. Zodoende vernoemde een chefkok zijn gerecht naar haar. Tetrazzini is dus een Amerikaanse ovenschotel! Het mooie van deze ovenschotel is dat het geen klassiek recept is. Je kunt de ingrediënten vervangen of aanvullen met dat wat jij nog in huis hebt liggen. Dat maakt het een écht No Waste gerecht, mét Great Taste!

Video: Ekoplaza video
Bron: Ekoplaza

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug