Spaghetti pepperoni,
spaghetti met kalkoen en gebakken paprikareepjes

spaghetti_pepperoni (2K)

  • 400 g spaghetti
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 g in reepjes gesneden kalkoenfilet
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. roomboter
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1/4 fijngesneden Spaanse peper
  • 2 dl. slagroom
  • 1 theel. gedroogde oregano

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar en laat deze daarna uitlekken.
Besprenkel de spaghetti met 1 eetlepel olijfolie.
Kruid vervolgens de kalkoenreepjes met peper en zout en bak deze gaar en krokant in de roomboter.
Voeg daarna de sjalotjes, Spaanse peper en paprikareepjes toe en laat deze meebakken.
Voeg daarna ook de slagroom toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Meng het geheel door de pasta.
Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en bestrooi deze met gedroogde oregano.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane, Italië.

Succestip
Ook lekker met Italiaanse roerbakgroenten i.p.v. paprika.

Bron: Spar Succes recepten

Terug