Spaanse kipschotel

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 klein glas droge sherry
  • 1½ dl kippenbouillon

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er af.
Pers de sinaasappel uit.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Bak de ui, de knoflook, de champignons en de bleekselderij kort mee.
Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de sherry en de bouillon toe.
Stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen en volkoren stokbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug