Smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt

smoor_kip_abrikozen (2K)

  • 2 uien
  • 100 g half gedroogde abrikozen
  • wokolie
  • 400 g kipkluifjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Smoor
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 400 g basmati rijst
  • 2 theel. sambal manis
  • 2 eetl. fijngehakte munt en een paar kleine blaadjes

Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
Halveer de abrikozen.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de kipkluifjes rondom bruin.
Voeg de helft van de ui en de abrikozen toe en bak ze 3 minuten.
Voeg 3 dl water en de boemboe toe.
Goed mengen en 20 minuten laten pruttelen.
Snijd de worteltjes in de lengte in vieren.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de worteltjes 3 minuten.
Voeg de rest van de ui toe en wok nog 4 minuten.
Roer er 1 theelepel sambal door.
Meng de rijst met 1 theelepel sambal en de fijngehakte munt.
Schep de rijst, de kip en de worteltjes op 4 borden.
Strooi er wat blaadjes munt over.

Op tafel
Geef er zoete sambal manis en knapperige gebakken uitjes bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de abrikozen door rozijnen en gebruik in plaats van munt, basilicum of selderij.

Bron: Conimex

Terug