Kipfilets in sinaasappelsaus

  • 4 enkele kipfilets (±125 g per stuk)
  • 400 g rijst
  • 2 winterwortels
  • 2 plakken sinaasappel
  • 50 g geschaafde amandelen
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 50 g boter
  • 25 cl kippenbouillon
  • 25 cl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 eetl. rozijnen
  • 1 afgestreken eetl. maizena
  • wat fijngehakte peterselie

Kook de rijst gaar, giet deze af en laat ze in de pan met deksel 15 min. staan.
Snijd de schoongemaakte wortels in julienne (smalle reepjes) zo dun als lucifers.
Snijd de plakken sinaasappel doormidden zodat er 4 halve maantjes ontstaan.
Rooster de geschaafde amandelen in enkele druppels olie op een laag vuur lichtbruin.
Schep ze in een kom.
Bak de met zout bestrooide kipfilets in boter op een niet te hoog vuur in ca. 20 min. gaar.
Breng intussen de bouillon aan de kook en voeg de wortel en rozijnen toe.
Kook de wortel in ongeveer 3 min. beetgaar.
Schep wortel en rozijnen uit de bouillon.
Maak de maizena aan met een beetje bouillon.
Giet het sinaasappelsap bij de bouillon en breng ze aan de kook.
Leg op elk bord een kipfilet, wat worteljulienne met rozijnen.
Schep de saus over de kip en wortel.
Bestrooi de kipfilet met de geschaafde amandelen.
Doe twee of drie scheppen rijst naast de kipfilet en strooi er wat peterselie over.
Garneer het gerecht met een sinaasappelmaantje.

Terug