Sesambami met kip, rode paprika & sambal manis omelet

sesambami_kip_paprika (2K)

  • ½ zak (250 g) mie nestjes
  • 1 grote rode paprika
  • 4 eieren
  • sambal manis
  • 3 eetl. geroosterd sesamzaad
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • wokolie
  • 500 g bamigroenten
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de paprika in stukken.
Klop de eieren los met een halve eetlepel sambal, 1 eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel bieslook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpannetje.
Giet een kwart van het eimengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot het omeletje aan de onderkant bruin is aan de bovenkant droog.
Laat uit de pan glijden en rol op.
Bak zo nog 3 omeletjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika en bamigroenten 5 minuten.
Meng de kip, de boemboe en 5 cl water erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de gekookte mie, 2 eetlepels sesamzaad en sambal naar smaak erdoor en roerbak nog 4 minuten.
Verdeel de bahmi over 4 borden, strooi de rest van de bieslook erover en leg de omeletjes erop.

Op tafel
Lekker met kroepoek hot en frisse atjar tjampoer of atjar taugé.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door gekookte roze garnalen en voeg ze met de mie aan de wok toe.

Bron: KIP lekker

Terug