Kipschotel met peultjes

  • 400 g kippenvlees
  • 3 eetl. olijfolie
  • 200 g peultjes
  • 1 middelgrote ui
  • 200 g courgettes
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 g roomkaas
  • 20 cl slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eetl. kervel, gehakt
  • 1 eetl. peterselie, gesneden
  • 1 eetl. bieslook, gesneden
  • 40 g geraspte Guyèrekaas
  • 30 g botervlokjes

Spoel het kippenvlees onder koud stromend water af, dep het droog en snijd het in grote stukken.
Verhit de olie in een pan, braad het kippenvlees rondom stevig en haal het eruit.
Snijd de uiteinden van de peultjes af, blancheer ze in kokend water ca. 2 minuten, laat ze in een zeef uitlekken.
Pel de ui, snijd hem in blokjes, fruit ze in het braadvet.
Was de courgette, droog deze af, snijd de uiteinden eraf, snijd de courgette in plakken, voeg ze toe en braad ze aan.
Kruid ze met zout, peper, nootmuskaat en knoflook.
Meng de roomkaas met slagroom, eieren, kervel, peterselie en bieslook.
Vet een platte ovenschaal met boter in, vul deze met het vlees, groenten en uienblokjes, overgiet het geheel met de eieren en slagroom.
Strooi de Gruyère en botervlokjes erover.
Schuif de ovenschaal op het rooster in de oven.

Bron: "Hallo Online"

Terug