Scharrelkip met vergeten groenten

Scharrelkip met vergeten groenten

  • 1 hele scharrelkip van ca. 1,4 kg
  • 1 dl olijfolie
  • zout
  • peper uit de molen
  • 20 g boter
  • 500 g pastinaak
  • 200 g meiknolletjes
  • 200 g chiogga (gestreepte bietjes)
  • 8 bospeentjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 hele knoflook, gepeld
  • 250 g pompoen of 1 flespompoen

Zet de oven alvast aan.
Maak de ‘vergeten groenten’ schoon en snij deze in grove stukken.
Vet de kip in met wat olijfolie en bestrooi met zout & peper.
Zet deze midden in de schaal en voeg de boter en de olie toe.
Voeg de gesneden groenten en knoflook toe en schik deze om de kip.
Verdeel het takje rozemarijn.
Plaats de schaal voor ca. 70 / 80 minuten middenin de oven.
Snij de pompoen in grove stukken en voeg deze na ongeveer 30 minuten toe.
Bedruip de kip zo nu en dan met het braadvocht.
Laat de kip in de schaal nog 10 minuten rusten voor het serveren.
Om te kijken of de kip gaar is, prik je met een satéprikker in het midden van de kip.
Komt hier helder vocht uit, dan is de kip gaar.

Lekker met:
zoete aardappelpartjes.

Bron: Scharrelhoen

Terug