Scharrelkip met gekruide Griekse yoghurt op bladerdeeg

  • 12 bosuitjes
  • scharrelkip (ongeveer 300 g in stukjes)
  • 20 cl Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • verse tijm
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooit)
  • zout
  • een snufje peper

Verwarm de oven 200 °C.
Snij de onderkant (sprieten) van de bosui.
Kook de bosui ongeveer 4 minuten in water.
Giet af en laat uitlekken.
Klop in een kom de yoghurt en eieren los.
Meng de knoflook (fijngesneden) tijm en zout & peper doorheen.
Wok de in stukjes gesneden kip gaar.
Beleg een bakplaat met bakpapier, beleg deze met de bladerdeeg zodat een je rechthoekig vlak krijgt, de kanten iets oprollen, en met een vork er streepjes in maken.
De naden god aandrukken/dichtmaken, verdeel het mengsel over de bladerdeeg, daarna de bosui er bovenop, en doe hier op de stukjes kip.
20 minuten in de oven.

Bron: Suzanne de Gooijer
Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug