Poulet aux quarante gousses d'ail, Scharrelkip met knoflook

  • blikje ansjovis in olie
  • 1 dl melk
  • 1 flinke scharrelkip
  • 15 g verse rozemarijn
  • 1½ dl olijfolie
  • peper
  • 40 teentjes gerookte knoflook

Oven voorverwarmen op 175 °C.
Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten.
Hierna droog deppen en fijn snijden.
Vel van kip aan borstzijde losmaken met duim en wijsvinger en de ansjovispuree tussen vel en borstvlees verdelen.
Rozemarijn fijnsnijden en door de olie mengen.
Kip inkwasten met een deel van dit mengsel.
De rest in de braadslee schenken, kip erin tezamen met de ongepelde teentjes gerookte knoflook.
Kip in ca. 75 minuten goudbruin bakken; af en toe bedruipen met eigen braadvocht.

Bron: Hein Juffermans
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug