Thaise kipsaté met limoen-pindasaus

sate_limoen_pindasaus (1K)

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 600 g kipfilet
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • wokolie
  • 1 beker (4 dl) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 6 eetl. seroendeng

Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Rasp de schil van de limoen en pers deze uit.
Snijd de kipfilet in lange brede repen.
Meng de kipfilet met de boemboe, de helft van het limoensap en de knoflook.
Ca. 5 minuten marineren.
Rijg de kipfilet aan satéstokjes.
Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Verwarm de pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Roer de limoenrasp door de pinda satésaus en breng op smaak met wat limoensap.
Serveer de Thaise kipsaté met de pindasaus en strooi de seroendeng erover.

Variatie
Vervang de kipfilet door biefstuk (ca. 5 minuten grillen).

“De kipreepjes worden malser als je ze voor het marineren even plat slaat met een pan of deegroller.”

Bron: Conimex

Terug