Sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap-groentenasi

sambaldrumsticks (2K)

  • 1½ theel. sambal badjak
  • wokolie
  • 4 drumsticks
  • 1 zakje Conimex mix voor Kerriesaus
  • 800 g Oosterse roerbakgroenten
  • 2 zakjes Conimex kant-en-klare witte Wokrijst
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • ketjap manis
  • 1 zak kroepoek naturel (lange plakken)

Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
Meng de sambal met 0,5 eetlepels olie en bestrijk hiermee de drumsticks en leg ze in een braadslede.
Zet de braadslede in de oven en laat de drumsticks in ca. 35 minuten gaar worden.
Maak ondertussen de kerriesaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de wokrijst en de kruidenmix direct vanuit de verpakking toe en warm het geheel goed door.
Voeg naar smaak 1 - eetlepels ketjap toe en eventueel ook wat sambal.
Verdeel de nasi over 4 borden.
Leg de drumsticks ernaast en schep de kerriesaus erover.
Breek de kroepoek doormidden en leg de kroepoek erbij.

Op tafel
Zet voor een kokossmaakje seroendeng op tafel en geef er ook sambal badjak bij.

Lekker anders kan ook
Bij de nasi smaakt sambalvis ook heel lekker.
Vervang de drumsticks door stevige witvisfilet, bestrijk deze met het sambalmengsel en bak de vis in 6 - 8 minuten gaar.

Bron: Conimex

Terug