Sambal goreng groenten met gewokte citroen-kipnoedels

Sambal goreng groenten met gewokte citroen-kipnoedels

  • 3 paprika's (1 rood, 1 groen, 1 geel)
  • 400 g prei
  • 400 g kipfilet
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng
  • 1 zak (250 g) woknoedels

Snijd de paprika's in stukken en de prei in dikke plakjes.
Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika en de prei ca. 3 minuten.
Voeg de boemboe en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kip en knoflook ca. 8 minuten.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Schep de noedels en de citroenrasp door de gebakken kipreepjes.
Voeg naar smaak wat citroensap, peper en zout toe.
Verdeel de citroen-kipnoedels over 4 grote borden, schep de sambal goreng groenten ernaast.

Smaakinspiratie
Geef er Smaakmaker kroepoek cassave en gebakken uitjes bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipfilet door reepjes biefstuk of roerbakvleesreepjes.

Bron: Conimex

Terug