Krokante kip met salsa van papaja

kip_salsa (1K)

  • 3 enkele kipfilets
  • Verstegen Spicemix del Mondo Piri Piri
  • olijfolie
  • 2 à 3 papaja's
  • ½ fijngehakte rode ajuin
  • 2 eetl. vers gehakte pepermunt
  • sap van 1 limoen
  • 2 fijngesneden pijpajuintjes
  • aardappelen in de schil in halve maantjes gesneden
  • Verstegen Kruidenmix met zout voor Cajun
  • gemengde salade

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid met Spicemix del Mondo Piri Piri.
Bak de kipreepjes knapperig in olijfolie.
Maak een salsa van papaja.
Snijd de papaja's in blokjes en meng er het limoensap, de ajuin, de pepermunt en de pijpajuin onder.
Frituur de aardappelmaantjes, dep ze af en kruid met kruidenmix voor Cajun.
Serveer met een frisse salade.
Doe de salsa bij voorkeur in apartje potjes die je mee op de borden zet.

Tip
Voor een extra knapperig resultaat: paneer en frituur de kipreepjes.
Maak de salsa extra pittig door 2 druppels tabasco aan het papajamengsel toe te voegen.

Bron: KIP lekker

Terug