Kippensalade met aardbeien

kipsalade (2K)

  • 800 g kipfilets
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 500 g aardbeien
  • 150 g sojascheuten
  • stukje verse gember naar smaak
  • 1 eetl. vloeibare acaciahoning
  • 2 eetl. frambozenazijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. groene olijfolie

Snij de kipfilets in reepjes of blokjes en bak in een pan met antikleeflaag in 10 minuten gaar, onder voortdurend roeren.
Kruid met peper en zout, neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Was de aardbeien, laat uitlekken en verwijder de kroontjes.
Laat de sojascheuten een minuut zwellen in kokend water en giet af.
Meng in een slakom de kippenblokjes met de sojascheuten en de aardbeien.
Bereid de vinaigrette met wat vers geraspte gember, honing, azijn, sojasaus, olijfolie en peper.
Giet over het slaatje, laat 10 minuten trekken en dien op.

Bron: KIP lekker

Terug