Sajoerboontjes en kruidige pinda's en bbq kip saté

sajoerboontjes_pindas (6K)

  • 400 g witte rijst
  • 300 g kipfilet
  • 1 theel. kerriepoeder
  • sambal badjak
  • sojasaus
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 50 g pinda's

Steek de barbecue een half uur van tevoren aan (of gebruik een grillpan).
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water af en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in 12 lange repen.
Meng met ½ theelepel kerrie, ½ theelepel sambal bajak, 1 eetlepel sojasaus en ½ eetlepel wokolie.
Snijd de snijbonen in ruitjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de snijbonen 3 minuten.
Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 20 cl heet water toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 minuten.
Verwarm een scheutje wokolie in een koekenpan en bak hierin de pinda's met ½ theelepel kerriepoeder en ½ theelepel sambal badjak 1 minuut op een hoog vuur.
Laten afkoelen.
Gril de kiprepen op een met olie ingevet rooster op de barbecue of in een grillpan 5 - 6 minuten.
Keer geregeld.
Schep de helft van de pinda's door de boontjes.
Meng de rijst met 2 eetlepel sojasaus.
Verdeel de rijst, de boontjes en de kip over 4 borden en strooi de rest van de pinda's over de boontjes.
Vervang de helft van de snijbonen door doperwtjes en voeg met de pinda's 2 eetlepels fijngesneden lente-uitjes toe.

Bron: Conimex

Terug