Sajoer boontjes met kip en mihoen

  • 1 kg sperziebonen
  • 2 uien
  • 200 g gerookte kipfilet
  • zout
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex boemboe voor sajoer boontjes
  • 1 pak mihoen

Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 minuten in ruim kokend water.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperziebonen en de uienringen 3 minuten.
Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Schep de mihoen en de gerookte kipfiletreepjes door de boontjes en roerbak nog 3 minuten mee.
Serveer direct of laat het afkoelen.
Schep de warme of koude gewokte sajoer boontjes in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet gebakken uitjes, seroendeng, sambalsaus, sambal, ketjap en/of sojasaus, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de sperziebonen door bloemkool en/of broccoliroosjes.
Bestrooi met wat fijngehakte gezouten pinda's of cashewnoten.

Bron: Conimex

Terug