Sajoer boontjes met ajam paniki en mango

Sajoer boontjes met ajam paniki en mango

  • 400 g witte rijst
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g kipfilet
  • 3 eetl. wokolie
  • 1 mango
  • 1 bakje 95/100 g boemboe sajoer boontjes
  • 1 bakje 95/100 g boemboe ajam paniki

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de sperziebonen in twee├źn en de kip in blokjes.
Laat een hapjespan op hoog vuur heet worden, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de sperziebonen 2 minuten.
Voeg de boemboe sajoer boontjes en 200 ml water toe en laat op een matig hoog vuur de boontjes ca. 10 minuten garen
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van 3 cm.
Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en roerbak de kip 5 minuten.
Voeg de boemboe ajam paniki en 200 ml water toe.
Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.
Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm deze 1 minuut mee.
Schep de rijst, de sajoer boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden.

Serveertip
Maak je sajoer nog lekkerder met kroepoek naturel en sambal badjak.

Variaties
Je kunt dit gerecht ook maken met sugar snaps en snijboontjes. Laat de sperziebonen dan achterwege.

Bron: Conimex

Terug