Sajoer gemengde boontjes met limoen en gegrilde badjakkip

sajoer_boontjes (2K)

  • 1 limoen
  • wokolie
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 200 g gesneden snijbonen
  • 200 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 400 g witte rijst
  • 300 g kipfilet
  • 1 theel. sambal badjak
  • ½ zak Conimex Kroepoek Java

Was en rasp de limoenschil fijn en pers de limoen uit.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten.
Voeg de snijbonen en de erwtjes toe en wok ze 1 minuut mee.
Voeg de boemboe, het limoensap en 3 dl water toe.
Goed mengen en op een laag vuur 15 - 25 minuten laten pruttelen (hoe langer hoe zachter de boontjes).
Als veel vocht is verdampt een extra scheutje water toevoegen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in dikke plakken (ca. 2 cm).
Meng de geraspte limoenschil met 1 of 2 theelepels sambal (hoe meer hoe pittiger).
Bestrijk de plakjes kip met het mengsel.
Vet een grillpan in met een beetje olie en gril de plakjes kip in ca. 8 minuten bruin en gaar.
Geregeld keren.
Schep de rijst en sajoer groenten op 4 borden en leg de plakjes kip en kroepoek erbij.

Op tafel
Zet de rest van de kroepoek en extra sambal badjak op tafel voor degene die het graag nog iets pittiger heeft.

Lekker anders kan ook
Badjakkip kun je ook onder een grill of op de barbecue grillen.

Bron: Conimex

Terug