Saffraanrijst met pistachenootjes en kip

  • 300 g rijst (langkorrelig)
  • 250 g kipfilet
  • 2 dl sap (sinaasappel-perzik)
  • 100 g rozijnen
  • 100 g pistachenoten (ongezouten)
  • 4 stuks vijgen (gedroogd)
  • 3 eetl. olie
  • 0,15 g sargolsaffraandraadjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • ½ theel. piment (poeder)
  • peper en zout

Breng 4 dl water met de saffraan en bouillontablet aan de kook.
Snijd de vijgen in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1½ eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui even aan.
Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig.
Voeg de vijgen, rozijnen, saffraanbouillon en sinaasappel-perzikdrank toe.
Kook de rijst in circa 20 minuten zachtjes gaar.
Snij intussen de kipfilet in stukjes.
Bestrooi ze met zout, peper en pimentpoeder.
Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak de stukjes kip al omscheppend in ongeveer 6 minuten bruin en gaar.
Schep de kipstukjes en de pistachenootjes door de saffraanrijst.
Breng op smaak met zout & peper.
Lekker met een salade van veldsla met sinaasappel.

Bron: Voedingscentrum

Terug